Græsfødd Finnskoglam

Ferskt «græsfødd» Finnskoglam får du hos oss

Fårikål, lammelår, lammekoteletter av ferskt «græsfødd» Finnskoglam er leveringsklart i midten av september og like før påske.

Lammet er født i Furuberget på Finnskogen Natur-Kultur-Helse Gård og har beitet i det rovdyrsikre hegnet på Finnskogen gjennom sommermånedene. På våren og høsten beiter lammene i Furuberget og holder kulturlandskapet oppe. Lammet har ikke spist annet enn gras, blåbærlyng, løv o.l. fra Finnskogen, og er derfor ekte «græsfødd» Finnskoglam.

I mange land i verden, og spesielt i USA, er det stadig flere forbrukere som vil ha kjøtt av dyr som er såkalt «grassfed», det vil si de har ikke blitt fôret på langtransportert kraftfôr, som også inneholder bestanddeler av soya fra Brasil. Også i Norge er det voksende etterspørsel etter slikt kjøtt.

sau

Vi i Furuberget på Finnskogen Natur-Kultur-Helse Gård ønsker å utnytte lokale ressurser og produsere sunn, miljøvennlig og kortreist mat. Vi er et småbruk med få dyr og kan derfor stelle hvert enkelt dyr med kjærlighet, omtanke og tid. Dyrevelferd er viktig!

Mattilsynet krever at lammene skal slaktes på et godkjent slakteri. Vi bruker Nortura.

Er du interessert i å kjøpe? Vi kan kjøre det slaktede lammet hjem til deg dersom du ønsker det.

Du kan også få kjøpt deler av lammet. Dette er gjelder foreløpig et begrenset antall, og vi bruker «først til mølla» – prinsippet for mindre deler av lammet.

 

Ring 90 16 30 92 for nærmere avtale!

  

Skaslien Gjestgiveri på Kirkenær, som er kjent for sitt gode og prisbelønte kjøkken og gjestfrie servitører, kjøper av våre ferske «græsfødde» Finnskoglam! Restauranten har «en smak av Finnskogen» på menyen i høst!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s