Om oss

Ønsker du et helseopphold på gård med hester, sauer, mohairgeiter, mjølkegeiter, høner, griser og katter? Trenger du ro og hvile eller vil du ha konkrete arbeidsoppgaver? Hos oss kan du bo på eget rom på gården og delta i gårdslivet på egne premisser.

Finnskogen Natur Kultur Helse Gård ligger høyt og fritt midt i hjertet av mystiske Finnskogen. Naturen, skogen, jorda, plantene, dyra, elva, og den sterke historien er med å skape en unik ramme rundt aktivitetene på gården.

– Vi er under utvikling. Ideen vår er å drive en gård med både dagtilbud, helgetilbud og mulighet for lengre opphold for mennesker som vil komme nær naturen, sier Merete Furuberg. Hun driver Finnskogen Natur Kultur Helse Gård sammen med Nina Wiger, Terezia Uhereková, Stanislav Uherek og Per Myhra. Rådgivere er Gunnar Tellnes og Merete Larsmon.

Gjestene har mange aktiviteteter de kan velge mellom: Riding, fiske, leie av kajakk, kano eller robåt, stell av dyra på gården, skogsvandring eller dyrking av egne grønnsaker. – Vi hjelper deg med jordareal hvis du vil bli en del av Finnskogen Andelslandbruk. Ellers er det mulig å kjøpe noen av gårdens mange produkter, forteller Merete Furuberg.

Blant alle aktivitetene gården tilbyr er hestene veldig populære blant gjestene.

– Interaksjon mellom hest og menneske kan bringe frem følelser, selvinnsikt og kommunikasjon som er vanskelig tilgjengelig på andre måter, sier Nina Wiger. Hun har lang erfaring som instruktør og underviser gjerne i voltige på gårdens egen ridebane.

cv-merete

 

Ønsker du å se Merete Furubergs CV? Trykk på ikonet til venstre.

Reklamer